RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


 Yeni Ürün Kategorisi oluşturmak için ;

 Genel Perspektif / Şirket Yönetimi / Ürün Tanımları / Yeni yada ilgili ürün kaydı / Kategoriler sekmesi yolu izlenir.
 
 Ürün kategorileri alanından "Listeden Ekle" yada "Ağaçtan Ekle" seçenekleri kullanılarak "Ürün Kategorileri" listeleme ekranı açılır. Aşağıda "Ağaçtan Ekle" butonuna tıklandığında açılan "Ürün kategorileri" ekranı görüntülenmektedir.
 
 Daha önce ürün kategorisi eklenmemişse ekranınız boş gelecektir. Yeni kategori oluşturmak için sağ tarafta bulunan ve mavi okla gösterilen "Yeni Kategori Oluştur" simgesine tıklanır.
 
Yeni Kayıt Ürün Kategorisi ekranına yeni oluşturulacak olan ürün kategorisinin kodu ve açıklaması yazılarak kayıt edilir. Bir kere de birden fazla kategori tanımı yapılması gerekiyorsa her defasında ekranın kapatılıp yeni kayıt ekranı açılmasına gerek yoktur. Yeni kategorinin kodu ve açıklaması yazıldıktan sonra "Kaydet ve yeni kayıt oluştur" simgesine tıklandığında oluşturulan kategori kayıt edilir ve boş kayıt ekranı otomatik açılır.

Oluşturulan kategoriye ait alt kategorielr oluşturulmak istenirise ;
1-Alt kategori oluşturulacak bir üst kategori seçilir. Yani Göz ürünleri altına alt kayıtlar oluşturulmak isteniyorsa  göz ürünleri
seçilmelidir.
2-Sağda bulunan ve turuncu okla gösterilen "Yeni Alt Kategori Oluştur" simgesine tıklanır.
3- Açılan yeni kayıt ürün kategorisi kartında ilgili alanalr doldurulduktan sonra kayıt işlemi tamamlanır. Aynı şekilde birden çok alt kategori eklenecekse menüde bulunan simgesi kullanılması kayıt işlemleri sırasında zaman kazanmanız açısından tavsiye edilir.
Ürün kategorilerinde istenilen sayıda kategori ve alt kategori oluşturulabilir. Kayıt sayınızın arttığı zamanlarda aradığınız kategoriyi kolay bulmak için "Aranacak Metin" alanını kullanarak ilgili kategoriye kolayca ulaşabilirsiniz.
"Listeden Ekle" butonuna tıklayarak yine Ürün Kategorileri listeleme ekranına ulaşabilir ve yeni kategortiler oluşturabilirsiniz.
Ağaçtan ekle ekranında oluşturulan alt kategoriler burada ayrı birer kategori olarak görünürler. Aramak istediğiniz kategorileri kod ve açıklama alanı altında  bulunan sarı alandan filtreleyerek ya da menüde bulunan "Filtrele" simgesine tıklayıp filtreleyerek bulabilirsiniz.

Filtreleme Nasıl Yapılır? Hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İlgili Konular

Üst Konular

Ürün Tanımları
Şirket Yönetimi
 
©2009-Yasal Uyarı