RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Sevkiyat, üretimi yapılan ürünlerin alıcılara ulaştırılaması sürecinde yapılan işlerin tümüdür.

Ürün Sevkiyatlarına ulaşmak için Yardım Menüsü / Perspektif Aç  / İTS Modülü / Stok İşlemleri yolu izlenmelidir.

Ürün sevkiyatı yapmak için Sevkiyat Kodu, yapılan sevkiyatla ilgili açıklama, sevkiyatın hangi firmaya yapılacağı, sevkiyatın yapılacağı tarih ve ürünler gerekmektedir.

Sevkiyat kodunu istediğiniz formatta kendiniz oluşturabilirsiniz.

Sevkiyatı yapacağınız firmayı yanında bulunan simgesine tıklayarak açılan "Firmalar" listesinden şeçebilirsiniz. Aynı anda birden fazla firma seçimi yapamazsınız.

İşlem tarihini yanında bulunan simgesine tıkladığınızda açılan tarih ekranından seçebilirsiniz.

Sevikaytlara ürün eklemek için sağda yeşil okla  gösterilen "Kayıtlı Ürünlerden Seç" simgesine tıklanır. Açılan "Eklenecek Ürünler" ekranından paketlere konulmak istenilen ürünler seçilir. Açılan bu liste "Ürün Stok Girişlerinde" kayıtlı olan ürünlerdir.
Ürün listesinde ürünün seri numarası, miktarı ve stoklara kayıt tarihi görünmektedir. Herhangi bir ürünü silmek isterseniz simgesini kullanabilirsiniz.
Sevkiyat yapacağınız ürünler tek tek değilde paketler halinde ise "Seçili Paketler" sekmesindeki butonuna tıklayarak onaylanmış paketleri seçerek listenize ekleyebilirsiniz. Aynı anda birden fazla paket seçimi yapabilirsiniz.

Eklediğiniz herhangi bir paketi çıkarmak için de simgesine tıklayıp seçili paketin kaldırılması için onay vermelisiniz.
"Seçili Paketler" sekmesinde eklediğiniz paketlerde bulunan ürünler "Ürün Listesi" sekmesinde listelenmeketedir. Ürünlerin hangi pakette olduğunu buradan da görebilirsiniz.
Notlar, Ürün sevkiyatınızla ilgili hatırlaması gereken yada alınması gereken notların yazılacağı alanadır. Burada tablolar oluşturabilir, resim ekleyebilir, yazım denetimi ve kelime araması yapabilir, metinlerinizi biçimlendirebilirsiniz.
ITS Modülü / Stok İşlemleri / Ürün Stok Girişleri kayıt listesindeki kolonlarda bulunan "Stok Durumuna" tıklandığında ürün stok durumu ile ilgili seçenekler açılacaktır. Eğer kolonlarınızda "Stok Durumu" yoksa kolonların üstüne sağ tıklayıp Uyarla seçeneğini işaretlendikten sonra "Stok Durumu" seçeneği seçildikten sonra ekle butonuna tıklanarak sağ sütuna eklenir ve "Tamam" butonuna tıklanarak kolonlara eklenmiş olur.
Kolon Uyarlama ile ilgili detaylı bilgi için Tıklayınız.

Sevk edilmiş seçeneği seçildikten sonra "Enter" tuşuna basıldığında Tüm sevkedilmiş ürünlerin listesine ulaşabilirsiniz.
Ürün stok girişleri kayıt listesinde stok durumu sevk edilmiş ürünlere çift tıklayıp açtığınız zaman ürünün adını, seri numarasını, Lot/parti, lot/parti numarasını ve stok durumu görebilirsiniz.
Tarihçe sekmesinde ise Ürünün çıkış (sevk edilmiş) , giriş (iade) hareketlerini tarihleri ile beraber görebilirsiniz.
Ürün sevkiyatı oluşturmada diğer bir seçenek ise "Ürün İadelerindeki" menüde bulunan Sevk Oluştur simgesini kullanmaktır. Açılan " Yeni Kayıt (Ürün Sevkiyatı)" ekranından ilgili işlemler yapılabilir.

İlgili Konular

Üst Konular

Ürün Sevkiyatları
Stok İşlemleri
İTS
 
©2009-Yasal Uyarı