RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Dizin Seçenekleri

"Dosya Listesi" alanında iken listelenmiş dizinlere farenin sağ tuşu ile tıklandığında aşağıdaki seçenekler açılacaktır.

1- Dizini Aç : Seçili olan dizinin içerisindeki dosya ve varsa alt dizinleri gösterir. Aynı işlemi dizinin üzerine çift tıklayarakta yapabilirsiniz.

2- Sil : Seçili olan dizinin ve altında bulunan tüm alt dizin ve dosyaların silinmesidir.
Aynı işlemi Perspektif menüsünde bulunan "Seçili Dizini Sil" simgesine tıklyarakta yapabilirsiniz.

Yine Seçili dizin silme işlemini klavyeden "Delete" tuşunu kullanarakta yapabilirsiniz.

3- Yeni Alt Dizin Oluştur :Seçili dizin altına yeni alt dizin oluşturur. Aynı işlemi perspektif menüsünde bulunan " Yeni Dizin Oluştur" simgesine tıklayarakta yapabilirisniz. Bir dizin altına istediğiniz sayıda alt dizin oluşturrabilirsiniz. Buradan konu hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

4- Listeyi Yenile: Bir dosya üzerinde işlem yaparken diğer kullanıcılar ORKESTRA'ya yeni dizin/alt dizin / dosya eklemiş yada kayırlı dizinlerdeki bilgileri güncellemiş olabilirler. Listeyi yenileyerek güncellemiş bilgilere ulaşabilirsiniz.

5- Dosya Şablonları: Sık kullandığınız bazı belgeleri şablon olarak kayıt edip "Dosya Şablonları" seçeneğinden kolayca bir kopyasını oluşturup üzerinde değişiklikleri uygulayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için Tıklayınız.


6- Yeni Kısayol Oluştur :
Başka bir dizindeki sık kullandığınız dosyaları bulunduğunuz dizine kısayol olarak oluşturur. Oluşan kısayolun uzantısı .glink olacaktır. Daha detaylı bilgi için Tıklayınız.

7- Kes : Seçmiş olduğunuz dizin yada dosyaları başka bir dizine taşımak için seçilir. Klavye kısayolu Ctrl+X'tir.

8- Kopyala: Seçmiş olduğunuz dizin yada dosyayı kullanmak istediğiniz başka bir dizinde kopyasının oluşturulmasıdır. Klavye kısayolu Ctrl+C'dir.

9-Kullanıcı Yetkilerini Göster :
Seçili olan dizinde kullanıcı veya kullanıcı gruplarının hang yetkilere sahip olduğunun gösterilmesidir. Buradan sadece yetkiler görüntülenebilir. Yetki değiştirme işlemi bulunduğunuz dizin seçili iken farenin sağ tuşuna tıklandığında açılan seçeneklerden "Özellikler" komutu seçilir ve açılan özellikler ekrannda bulunan sekmelerden "Güvenlik" seçilir.

10- Özellikler : Dizin hakkındaki genel bilgilere ulaşılabilir. Detaylı bilgi için Tıklayınız

Dosya Seçenekleri

Dosya seçeneklerinin bir çoğu dizin seçeneklerimnde anlatılanlar ile aynıdır.Burada ek olarak aşağıdaki seçenekler vardır;

1- Dosyayı aç : Seçili dosyayı açmak için kullanılır. Ayni işlemi üzerine çift tıklayarakta yapabildiğiniz gibi Perspektif menüsünde bulunan "Seçili Dosyayı Aç" simgesine tıklayarakta yapabilirsiniz.

2- Birlikte Aç :
Dosyanızı açabileceğiniz diğer programların listesini görebilirsiniz.

4- Seçili Dosyaya Kısayol Oluşur : Seçili dosyanızın aynı dizin içerisinde kopyasının oluşturulmasıdır.

5- Sil : Seçili dosyanızın silinmesidir. Aynı işlemi perspektif mesnüsünde bulunan "Seçili Dosyayı Sil" simgesini tıklayarak silebileceğiniz gibi klavyenizden "Delete" tuşunu kullanarakta silebilirsiniz.

"Dosya Listesi" Alanı
Orkestranız içerisinde kayıtlı olan tüm dosyalarınızın listelendiği alandır. Fakat resim dosyalarınız varsa simge halinde görüntülenirler.Resimlerin içeriğini görmek için açmanız gerekmetedir.
"Küçük Resimler" Alanı
Kayıtlı olan resim dosyalarınızı görüntülemek için açmak yerine bu alanı da kullanabilirsiniz.

İlgili Konular

Üst Konular

Dizinler
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı